Hvad er superline og fletline?

0

Fletliner er en samlet betegnelse for liner, der består af flettede fibre, hvilket gøre linen stærkere end nylon/monofil liner og næsten uden elastisitet.

Fletliner kaldes også superline eller FireLine.

Fletliner har en større brudstyrke end nylonline, hvilket gør, at man kan fiske med en tyndere diamater end nylon. Det giver lystfiskeren en fordel, da det gør det muligt at kaste længere.

Samtidig har flet- og superliner heller ikke samme hukommelse, som man ofter ser ved nylonliner. Hukommelse eller spolehukommelse kommer til udtryk ved at linen danner cirkelform efter spolen, og kommer til at line en telefonledning og det øger risikoen for at få linekludder.

Uelastisiteten i flelinen gør desuden, at man har en langt bedre føling og kontakt med sin agn og samtidig meget lettere kan mærke, hvis en fisk hugger.

Fletlinerne har mange fordele, men sætter lidt større krav til de knuder, der benyttes, da overfladen er mere glat og linen derfor ikke “låser” af sig selv på samme måde som en nylonline.

Søg på superlineknude eller fletlineknude her på fiskeknuder.dk for at se alle de knuder, der er velegnede når du fisker med flet- og superline.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *